Posted on

Pijn is vaak een goed teken!

Misschien heb je zelf ook wel eens gemerkt dat na een (te) drukke periode je ineens allerlei ongemakken en kwaaltjes krijgt. Eerst denk je raar zeg want nu is net de stress periode voorbij. Maar daar komt het nu juist door! Ons lichaam is zo’n ingenieus systeem, soms verwondert het me nog steeds. Elke keer ontdek ik weer iets nieuws over hoe mijn lijf reageert en hersteld. Of het nu is welke invloed eten op me heeft of het verwerken van emoties, soms is het ‘mindblowing’.

Ons brein is onze bio computer

Natuurlijk is het erg slecht voor je gezondheid als je te lang in de stress stand leeft, of dat nu maanden of misschien wel jaren zijn. Op den duur moet je daar de tol voor betalen wat zich zal uiten in burn-out of daaraan gerelateerde aandoeningen en klachten. Als je hier niets mee doet kan dit chronisch worden en dat is dus waar je voor op moet passen.

Ons lichaam is heel wijs en ons brein is onze bio computer die alle processen aanstuurt. Daarom moeten we goed weten wat je lichaam aangeeft en waarom. Helaas merken we dat vaak pas te laat op en gaan we dokteren met medicatie om van de kwaal af te komen, terwijl het vaak een genezingsproces aangeeft van de periode ervoor. Bijvoorbeeld die veel te drukke tijd die je ervoor hebt gehad.

Wat doet het met je als je geen plezier hebt in wat je doet?

Niet iedereen denkt er natuurlijk hetzelfde over als ik en daar ben ik me zeer bewust van, maar wat als je er toch voor zou openstaan om het eens anders te bekijken? Zou de ziekte of kwaal dan veel gemakkelijker overgaan? Zou het korter duren voordat je weer helemaal gezond bent? Ik ga met mezelf als voorbeeld een casus voorleggen en dan kun je zelf je conclusie trekken.

Op dit moment van schrijven zijn we net door de strenge maatregelen van de Corona crisis heen en wordt alles weer iets ‘normaler’. Ik mag mijn werkzaamheden in groepen weer voortzetten met iets minder deelnemers om aan de 1,5 meter voorwaarde te voldoen. Je snapt dat ik blij ben dat ik weer aan de slag kan. Maar ik heb natuurlijk niet stilgezeten in de Corona tijd, dat snap je. Ondernemend als altijd was het HET moment om meer online te gaan doen en dat betekende funnel systemen opzetten, videotrainingen maken en heel veel ‘huiswerk’ van mijn expert die me daarbij helpt.

Nu moet ik je zeggen dat ik van ‘moeten’ en ‘huiswerk’ altijd wat stress krijg. Ik ben niet voor niks ondernemer geworden denk ik, want dan moet ik niets van niemand……..mmmmm…….daar is nog iets te winnen denk ik, hahahaha. Dit betekende veel, heel veel achter mijn laptop zitten, verzinnen, uitwerken en …………….. heel af en toe de twijfel in mijn hoofd of ik het wel ging redden met dit bedrijf als de crisis te lang duurde. Terwijl ik nooit bang ben dat ik geen geld meer heb maar het was meer dat ik dan alles online moest blijven doen. En dat is wat ik echt niet zo leuk vind, nou helemaal niet leuk om het beter te verwoorden. De kundalini yoga lessen die ik heel alleen in mijn kamer opnam zonder de energie van mijn yogi’s en zonder de grapjes en leuke gesprekken, dat is het niet voor mij merkte ik al heel erg snel.

Menselijk contact is voor mij van levensbelang

Je begrijpt dat mijn hoofd in deze maanden dus ook overuren draaide om nieuwe manieren te verzinnen om naast het online gedeelte, waar ik niet mijn bevrediging uit haal, een nieuwe manier van werken te vinden. Er kwam van alles langs in mijn hoofd en ging op internet allerlei banen zoeken maar voor de meeste banen heb je natuurlijk specifieke opleidingen nodig dus er viel al meteen heel veel af. Tot opeens ik op de site van Saar aan huis kwam. Die bieden betaalde mantelzorg aan, nou voor degenen die mij persoonlijk kennen zal het geen geheim zijn dat ik graag met mensen werk, heel veel geduld heb en heel erg goed kan luisteren. Daarnaast vind ik het fijn om anderen te helpen en ben ook nergens vies van of voel me nergens te goed voor. Na een gesprek ben ik goedgekeurd als Saar, tja het zou wat zijn als ik afgekeurd was……..even voelen wat dat zou doen met me……….Nee hoor, heel erg leuk en ik ben zeer benieuwd welke mooie mensen weer op mijn pad komen. Maar wat er gebeurde is dat ik ineens weer zin kreeg in alles, ik voelde de creativiteit weer gaan stromen, heerlijk om dat te voelen na een toch ‘zware’ corona crisis periode. En toen gebeurde het…..

Het lichaam herstelt met pijn

Ik had een kamertje behangen en de dagen erna kreeg ik rugpijn. En dat kan natuurlijk omdat het iets is wat ik natuurlijk niet wekelijks of zelf jaarlijks doe, dus dat was de oorzaak vond mijn logische brein. Helaas werd het steeds erger, zo heftig zelfs dat ik naar de chiropractor ging om te laten kijken of mijn wervels nog wel goed stonden. En deze zuid afrikaanse dame verzekerde me dat het vooral aan de spieren lag of in haar woorden : Je spieren zijn geschrikt. Dat was in elk geval een geruststelling maar nu nog de oplossing.

Nadat ik er anders naar ging kijken snapte ik dat mijn lichaam na de corona tijd in ontspanning was gekomen en dus nu in de herstelfase zat. Er was nu tijd om de ‘schade’ van het in spanning zitten en onrust hebben te herstellen. En herstel gaat gepaard met ongemak zodat het ook kan helen. Net zoals je wanneer je zwaar hebt getraind op de sportschool en je 2 dagen later pas spierpijn krijgt, je spieren zijn zich aan het herstellen van de inspanning. Tijd om uit te rusten voor het lichaam, maar nu wilde ik juist weer er tegenaan. Ja het is allemaal logisch maar ook dubbel.

Laat emotionele processen in zachtheid uitwerken

Ik ben me bewust van mijn lichaam en van mijn emotionele processen en wat die doen in mijn lichaam en ik laat ze met zachtheid uitwerken. Rust en massage om de zelfhelende kracht van mijn lichaam te ondersteunen zodat ik straks weer vol energie aan het werk kan. In mijn bedrijf fysiek en online en als Saar in de mantelzorg.

Als je een chronische aandoening hebt is het juist goed om via diverse technieken te onderzoeken waar de oorsprong ervan ligt. Pas dan is het mogelijk om er bewustzijn op te zetten en vanuit daar kun je er iets aan gaan doen. Vaak kom je anders in een neerwaartse spiraal terecht omdat je jezelf nog minder waard vind ontstaat er dan weer een ziekteproces. Denk dus niet te snel dat er niets te doen is aan jouw aandoening of ziekte maar ga op onderzoek uit.

Mijn vraag aan jou is : herken je zelf een ziekte of aandoening die op deze manier is ontstaan, dus na een emotionele gebeurtenis of drukke periode in je leven? En hoe ging je daarmee om?

Warme groet,

Amudra

Posted on

Droom jij ook van een mooier leven? Het kan echt!

Droom jij ook van een mooier leven? Een leven waarin je jezelf op de eerste plaats mag zetten zonder een ander daarmee te benadelen of pijn te doen? Waarom kun je dat toch niet? Er zijn allerlei redenen te verzinnen, gegronde en ongegronde redenen, waarom je de stap niet neemt

Vaak hebben we diverse momenten in ons leven waarin we ons gaan afvragen of DIT het nog wel is. Je werk, je relatie, hoe je in het leven staat………Maar hoewel je jezelf deze vraag stelt is het vaak heel moeilijk om iets te gaan veranderen. Want wat is het dat je eigenlijk wil? En is dat wel mogelijk? En waar moet je beginnen?

We hebben de neiging om veel rekening te houden met anderen, wat er van je verwacht wordt, wat er geaccepteerd wordt en hoe anderen naar je zullen kijken. En daarnaast is het leven dat je tot nu toe leeft bekend en dus veilig voor je. Dat is ook wat je grootste uitdaging zal zijn als je ervoor kiest om echt je leven te gaan veranderen.

We zullen het eens bekijken, wat is ervoor nodig om je leven mooier te maken? In welke vorm? Drastisch of heel geleidelijk? Natuurlijk ligt het aan jouw droom en wat er echt zou kunnen. We kunnen allemaal dromen van een mooi nieuw leven in een ver land, maar is dat wel realistisch en haalbaar? Of is het een vlucht? En waar vlucht je voor? En natuurlijk zijn er mensen die dit doen en vaak heel bewust en dat is prachtig maar de meeste mensen die iets willen veranderen in hun leven willen dat hier in Nederland realiseren. En dan draait het meestal over relatie , werk en wonen waarin iets niet meer bij je past.

Laten we ze even stuk voor stuk bekijken:

Past jouw partner nog bij je?

Misschien vraag je je de laatste tijd af of deze partner nog wel echt is wat je wil. Is je relatie in een sleur terecht gekomen en droom je van meer passie en een meer vervullend liefdesleven? Of misschien wil je juist alleen zijn, dat kan natuurlijk ook. Jezelf weer vinden, je individualiteit die je misschien in je relatie verloren hebt omdat je ‘wij’ bent geworden in plaats van ‘ik’. Voelen dat je het alleen kan, herontdekken wat je allemaal kan, je kracht vinden. Zet je deze stap niet omdat je onzeker bent over je financiën, over wat anderen ervan zullen vinden of om de ander geen pijn te doen? Als je eens diep naar binnen gaat en heel eerlijk naar jezelf bent, wat is dan het antwoord?

Is het tijd voor een ander beroep?

Jaren geleden heb je voor een bepaald beroep gekozen, bewust of omdat je toch werk moest hebben? Maar gedurende de jaren veranderen je interesses en in bewustzijn dus komt er een moment waarin je je de vraag stelt of deze baan nog is wat je echt wilt? Ga je nog met veel plezier naar je werk? Geeft het je nog voldoening? Als je dit met een volmondig ‘ja’ beantwoordt dan zit dit helemaal goed, maar als je antwoordt ‘nee’ is dan komt de volgende vraag : Wat zou je willen gaan doen en is dit haalbaar? Want men zegt altijd wel, luister naar je gevoel en dat is goed maar het moet wel een beslissing zijn die je in samenspraak doet met je ratio. Een balans tussen je gevoel en ratio behoedt je voor onnodige risico’s en dat betekent dat het een betere kans van slagen heeft.

Heb je al die spullen nog nodig?

In de loop van je bewustzijnsproces worden andere dingen belangrijker in het leven. Wat we vaak zien is dat dat prachtige huis en die dure auto waar je altijd zo van genoten hebt ineens niet meer zo waardevol zijn voor je. Andere waarden zijn op de voorgrond getreden zoals vrijheid, vriendschap en liefde. Al die verstikkende financiële lasten wegen op je schouders en het liefste zou je alles verkopen en zonder hypotheek verder gaan. En dit is wat we ook vaak zien, als de kinderen de deur uit zijn en je relatie niet meer is wat het ooit was is de keuze om kleiner te gaan wonen ineens heel erg aantrekkelijk. Want dat betekent dat je ook een andere baan kunt nemen ook al is het minder betaald of dat je nu eindelijk eens met je eigen bedrijf kunt gaan starten.

Neem de tijd

Er zijn mensen die alles ineens veranderen, gewoon in het diepe springen. Dit zijn de waaghalzen die een rotsvast vertrouwen hebben dat het helemaal goed gaat komen. De tijd zal het uitwijzen of dit een goed plan was voor ze.  Maar je kunt het natuurlijk ook stapje voor stapje doen, rustig veranderen en zo meer en meer vertrouwen krijgen in je eigen kracht, je kunde en in wie jij echt bent. En hier komen we weer aan bij waar we begonnen. Namelijk jouw droom, jouw redenen waarom wel en waarom niet…….

Er is maar 1 begin en dat is de vraag aan jezelf : Wat vindt jij jezelf waard en mag je nu eindelijk eens eerst aan jezelf denken in plaats van aan iedereen anders. Het leven is om te genieten en te ervaren….Dus LEEF, GENIET, ERVAAR!

De vrijheidstrainingen die je kunt vinden op mijn website ondersteunen jou om echt te gaan leven!

Posted on

Laat jouw tekort transformeren in overvloed

In januari had ik al eens een facebook bericht gemaakt over transformeren in overvloed. Op dit Facebook bericht kwamen veel reacties, maar een echt antwoord bleef eigenlijk uit. Er waren personen met een moeilijke jeugd die toch heel positief in het leven staan dus en andersom, dat is blijkbaar niet het antwoord.

Ik denk zelf dat het zeker wel iets te maken heeft met je opvoeding en wat je daar bent tegengekomen. Maar daarnaast is het een combinatie van je persoonlijkheidstype en je mindset.

Lees het volledige artikel op Skillz Academy >>>

Posted on

Laat angst je leven niet domineren maar neem zelf het heft in handen !

Diverse angsten die we ontwikkelen door de jaren heen hebben vaak hun oorsprong in de jeugd. En ja zoals bij elke therapie zijn de ouders of opvoeders vaak de “schuldige”. Sorry, het is niet anders, maar het is natuurlijk niet zo dat ouders dat expres veroorzaken. Het heeft te maken met opvoeding, veiligheid, gebeurtenissen en de angsten die de ouders of opvoeders zelf hebben.

In je jeugd heb je een persoonlijkheidstype aangenomen en hierbij horen ook bepaalde angsten en gedragingen. Je ziet al, angst heeft met veel factoren te maken. En wat we natuurlijk niet moeten vergeten is je omgeving nu en de media! In deze tijd is het juist de media die angsten naar boven haalt. Onzekerheid steekt de kop op, onveiligheid wordt geactiveerd en deze combinatie van onzekerheid en het gevoel van niet veilig zijn laat ons vreemde dingen doen, voelen en denken.

Lees het volledige blog op Skillz Academy >>>