fbpx
  • Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Droom jij ook van een mooier leven? Het kan echt!

June 17, 2020

Droom jij ook van een mooier leven? Het kan echt!

Droom jij ook van een mooier leven? Een leven waarin je jezelf op de eerste plaats mag zetten zonder een ander daarmee te benadelen of pijn te doen? Waarom kun je dat toch niet? Er zijn allerlei redenen te verzinnen, gegronde en ongegronde redenen, waarom je de stap niet neemt

Vaak hebben we diverse momenten in ons leven waarin we ons gaan afvragen of DIT het nog wel is. Je werk, je relatie, hoe je in het leven staat………Maar hoewel je jezelf deze vraag stelt is het vaak heel moeilijk om iets te gaan veranderen. Want wat is het dat je eigenlijk wil? En is dat wel mogelijk? En waar moet je beginnen?

We hebben de neiging om veel rekening te houden met anderen, wat er van je verwacht wordt, wat er geaccepteerd wordt en hoe anderen naar je zullen kijken. En daarnaast is het leven dat je tot nu toe leeft bekend en dus veilig voor je. Dat is ook wat je grootste uitdaging zal zijn als je ervoor kiest om echt je leven te gaan veranderen.

We zullen het eens bekijken, wat is ervoor nodig om je leven mooier te maken? In welke vorm? Drastisch of heel geleidelijk? Natuurlijk ligt het aan jouw droom en wat er echt zou kunnen. We kunnen allemaal dromen van een mooi nieuw leven in een ver land, maar is dat wel realistisch en haalbaar? Of is het een vlucht? En waar vlucht je voor? En natuurlijk zijn er mensen die dit doen en vaak heel bewust en dat is prachtig maar de meeste mensen die iets willen veranderen in hun leven willen dat hier in Nederland realiseren. En dan draait het meestal over relatie , werk en wonen waarin iets niet meer bij je past.

Laten we ze even stuk voor stuk bekijken:

Past jouw partner nog bij je?

Misschien vraag je je de laatste tijd af of deze partner nog wel echt is wat je wil. Is je relatie in een sleur terecht gekomen en droom je van meer passie en een meer vervullend liefdesleven? Of misschien wil je juist alleen zijn, dat kan natuurlijk ook. Jezelf weer vinden, je individualiteit die je misschien in je relatie verloren hebt omdat je ‘wij’ bent geworden in plaats van ‘ik’. Voelen dat je het alleen kan, herontdekken wat je allemaal kan, je kracht vinden. Zet je deze stap niet omdat je onzeker bent over je financiën, over wat anderen ervan zullen vinden of om de ander geen pijn te doen? Als je eens diep naar binnen gaat en heel eerlijk naar jezelf bent, wat is dan het antwoord?

Is het tijd voor een ander beroep?

Jaren geleden heb je voor een bepaald beroep gekozen, bewust of omdat je toch werk moest hebben? Maar gedurende de jaren veranderen je interesses en in bewustzijn dus komt er een moment waarin je je de vraag stelt of deze baan nog is wat je echt wilt? Ga je nog met veel plezier naar je werk? Geeft het je nog voldoening? Als je dit met een volmondig ‘ja’ beantwoordt dan zit dit helemaal goed, maar als je antwoordt ‘nee’ is dan komt de volgende vraag : Wat zou je willen gaan doen en is dit haalbaar? Want men zegt altijd wel, luister naar je gevoel en dat is goed maar het moet wel een beslissing zijn die je in samenspraak doet met je ratio. Een balans tussen je gevoel en ratio behoedt je voor onnodige risico’s en dat betekent dat het een betere kans van slagen heeft.

Heb je al die spullen nog nodig?

In de loop van je bewustzijnsproces worden andere dingen belangrijker in het leven. Wat we vaak zien is dat dat prachtige huis en die dure auto waar je altijd zo van genoten hebt ineens niet meer zo waardevol zijn voor je. Andere waarden zijn op de voorgrond getreden zoals vrijheid, vriendschap en liefde. Al die verstikkende financiële lasten wegen op je schouders en het liefste zou je alles verkopen en zonder hypotheek verder gaan. En dit is wat we ook vaak zien, als de kinderen de deur uit zijn en je relatie niet meer is wat het ooit was is de keuze om kleiner te gaan wonen ineens heel erg aantrekkelijk. Want dat betekent dat je ook een andere baan kunt nemen ook al is het minder betaald of dat je nu eindelijk eens met je eigen bedrijf kunt gaan starten.

Neem de tijd

Er zijn mensen die alles ineens veranderen, gewoon in het diepe springen. Dit zijn de waaghalzen die een rotsvast vertrouwen hebben dat het helemaal goed gaat komen. De tijd zal het uitwijzen of dit een goed plan was voor ze.  Maar je kunt het natuurlijk ook stapje voor stapje doen, rustig veranderen en zo meer en meer vertrouwen krijgen in je eigen kracht, je kunde en in wie jij echt bent. En hier komen we weer aan bij waar we begonnen. Namelijk jouw droom, jouw redenen waarom wel en waarom niet…….

Er is maar 1 begin en dat is de vraag aan jezelf : Wat vindt jij jezelf waard en mag je nu eindelijk eens eerst aan jezelf denken in plaats van aan iedereen anders. Het leven is om te genieten en te ervaren….Dus LEEF, GENIET, ERVAAR!

De retreats die je kunt vinden op mijn website ondersteunen jou om echt te gaan leven!

Recente posts

Pranic Freedom Quest

Pranic Freedom Quest

Bretharians: Leven Zonder Voedsel = Leven op Prana

Bretharians: Leven Zonder Voedsel = Leven op Prana

Aflevering 2 – Interview met Wesley Kassels

Aflevering 2 – Interview met Wesley Kassels

Freedom Talks – Voedselvrijheid

Freedom Talks – Voedselvrijheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}