fbpx
  • Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Laat jouw tekort transformeren in overvloed

April 7, 2020

Laat jouw tekort transformeren in overvloed

In januari had ik al eens een facebook bericht gemaakt over transformeren in overvloed.

Positieve en negatieve denkers

“Ik ben zoals men zegt een positieve denker. Als ik ergens kom of iemand ontmoet zie ik eerst al het positieve. Ik weet dat anderen misschien juist eerst het negatieve zien. Ik ben er al enkele weken mee bezig waarom dat is. Heeft het te maken met je jeugd, je opvoeding? Is het een eigenschap van je persoonlijkheidstype?
Mijn jeugd was stabiel en liefdevol en heeft dat mij een liefdevol en positief mens gemaakt? Ik vraag jullie hoe het bij jullie zit, hoe was jouw jeugd en hoe sta jij in het leven? Ik hoor het graag zodat ik het kan analyseren. “

Op dit Facebook bericht kwamen veel reacties, maar een echt antwoord bleef eigenlijk uit. Er waren personen met een moeilijke jeugd die toch heel positief in het leven staan dus en andersom, dat is blijkbaar niet het antwoord. Ik denk zelf dat het zeker wel iets te maken heeft met je opvoeding en wat je daar bent tegengekomen. Maar daarnaast is het een combinatie van je persoonlijkheidstype en je mindset.

Denk jij in tekorten of in overvloed?

Nu we in de tijden van het Corona virus het woord tekorten en crisis weer in de mond zijn gaan nemen komt er de volgende vraag boven. 

Denk jij altijd in tekorten of in overvloed? Het is voor jou als lezer misschien wel  interessant om mijn leven even te bekijken en hoe mijn kijk en gevoel op tekort en overvloed altijd geweest is.

Zoals je in het facebook bericht hierboven al zag heb ik een stabiele, liefdevolle opvoeding gehad. Mijn vader was internationaal vrachtwagenchauffeur en mijn moeder heeft enkele jaren in een winkel gewerkt toen ik klein was, maar verder was ze thuis voor mij en mijn zus omdat mijn vader er alleen in het weekend was. We hebben nooit tekorten gekend, mijn ouders waren heel goed in sparen en kochten regelmatig nieuwe spullen en deden leuke dingen met ons en elk jaar gingen we op vakantie.

Ik weet dat het goed komt

Ik heb van mijn ouders geleerd dat ik moet werken voor mijn geld, ik was geloof ik 14 of 15 toen ik al bij een benzinepomp ging werken aan het einde van onze straat. Eerst sparen en dan pas iets kopen dat zit er bij mij goed in. In mijn volwassen tijd heb ik met mijn ex-partner meerdere kledingzaken gehad in Vlissingen en Middelburg en daar zaten vette en hele magere jaren bij. Maar als het slechter ging heb ik daar nooit 1 nacht van wakker gelegen omdat er een “weten” in mij zit dat er altijd voldoende zal zijn. Ik kan het niet goed uitleggen maar dat is iets dat zo diep geworteld zit dat ik nooit in angst of spanning heb gezeten. Ik zeg ook altijd ”Geld is geen issue in mijn leven, of je nu gelooft in lessen, karma of dat alles voorbestemd is.” 

Ook in de Corona virus tijd waarin ik als ZZPer totaal geen inkomsten had de eerste maanden, bespeurde ik totaal geen onzekerheid of angst voor tekort. Mijn systeem zit zo gewoon niet in elkaar of is niet op die manier geprogrammeerd. Ik ben er zoals je begrijpt erg blij mee dat dit bij mij op deze manier werkt. Ik weet dat het hierna wel weer goed komt en ik heb altijd een spaarpotje achter de hand. Dat is een stukje conditionering van mijn ouders waar ik heel blij mee ben. Een ander voordeel is dat ik niet materialistisch ben ingesteld, dus voor mij hoeft een dure auto en een duur huis niet. Echte rijkdom is voor mij het gevoel in mijn hart dat ontstaat door mijn zelfliefde en  mijn liefde naar anderen, oordeelloos en puur.

Hoe zit het met jouw rotsvaste vertrouwen?

Wat ik wel snap is dat andere mensen dit rotsvaste vertrouwen niet hebben. Als je altijd denkt in tekorten dan werkt het tegen je. En ik zeg niet dat dit je eigen schuld is hoor, helemaal niet, maar het is wel belangrijk om er nu naar te kijken. Waar komt dit vandaan, welk patroon is dit en vooral hoe kun je dit veranderen.

Net zoals er bij mij altijd geld is of komt is er bij degenen die in tekorten denken nooit genoeg geld of altijd het vooruitzicht dat er schulden ontstaan.

In mijn retreats werken we hieraan, de oude overtuigingen die je van huis uit hebt meegekregen en hoe je deze soms erg hardnekkige en belemmerende stukken uit je celgeheugen kunt krijgen. Hoe kun je overvloed een deel maken van jouw leven. Door te zien waar het is ontstaan en dit uit te werken gaat je energie veranderen. Je oude ideeën zullen verdwijnen en nieuwe gezonde gedachten zullen daarvoor in de plaats komen.

Transformeer tekort in overvloed!

Recente posts

Pranic Freedom Quest

Pranic Freedom Quest

Amudra Madhura & Jente van der Woude over leven van Prana

Amudra Madhura & Jente van der Woude over leven van Prana

Aflevering 2 – Interview met Wesley Kassels

Aflevering 2 – Interview met Wesley Kassels

Freedom Talks – Voedselvrijheid

Freedom Talks – Voedselvrijheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}