fbpx

July 17, 2020

Pijn is vaak een goed teken!

Misschien heb je zelf ook wel eens gemerkt dat na een (te) drukke periode je ineens allerlei ongemakken en kwaaltjes krijgt. Eerst denk je raar zeg want nu is net de stress periode voorbij. Maar daar komt het nu juist door! Ons lichaam is zo’n ingenieus systeem, soms verwondert het me nog steeds. Elke keer ontdek ik weer iets nieuws over hoe mijn lijf reageert en hersteld. Of het nu is welke invloed eten op me heeft of het verwerken van emoties, soms is het ‘mindblowing’.

Ons brein is onze bio computer

Natuurlijk is het erg slecht voor je gezondheid als je te lang in de stress stand leeft, of dat nu maanden of misschien wel jaren zijn. Op den duur moet je daar de tol voor betalen wat zich zal uiten in burn-out of daaraan gerelateerde aandoeningen en klachten. Als je hier niets mee doet kan dit chronisch worden en dat is dus waar je voor op moet passen.

Ons lichaam is heel wijs en ons brein is onze bio computer die alle processen aanstuurt. Daarom moeten we goed weten wat je lichaam aangeeft en waarom. Helaas merken we dat vaak pas te laat op en gaan we dokteren met medicatie om van de kwaal af te komen, terwijl het vaak een genezingsproces aangeeft van de periode ervoor. Bijvoorbeeld die veel te drukke tijd die je ervoor hebt gehad.

Wat doet het met je als je geen plezier hebt in wat je doet?

Niet iedereen denkt er natuurlijk hetzelfde over als ik en daar ben ik me zeer bewust van, maar wat als je er toch voor zou openstaan om het eens anders te bekijken? Zou de ziekte of kwaal dan veel gemakkelijker overgaan? Zou het korter duren voordat je weer helemaal gezond bent? Ik ga met mezelf als voorbeeld een casus voorleggen en dan kun je zelf je conclusie trekken.

Op dit moment van schrijven zijn we net door de strenge maatregelen van de Corona crisis heen en wordt alles weer iets ‘normaler’. Ik mag mijn werkzaamheden in groepen weer voortzetten met iets minder deelnemers om aan de 1,5 meter voorwaarde te voldoen. Je snapt dat ik blij ben dat ik weer aan de slag kan. Maar ik heb natuurlijk niet stilgezeten in de Corona tijd, dat snap je. Ondernemend als altijd was het HET moment om meer online te gaan doen en dat betekende funnel systemen opzetten, videotrainingen maken en heel veel ‘huiswerk’ van mijn expert die me daarbij helpt.

Nu moet ik je zeggen dat ik van ‘moeten’ en ‘huiswerk’ altijd wat stress krijg. Ik ben niet voor niks ondernemer geworden denk ik, want dan moet ik niets van niemand……..mmmmm…….daar is nog iets te winnen denk ik, hahahaha. Dit betekende veel, heel veel achter mijn laptop zitten, verzinnen, uitwerken en …………….. heel af en toe de twijfel in mijn hoofd of ik het wel ging redden met dit bedrijf als de crisis te lang duurde. Terwijl ik nooit bang ben dat ik geen geld meer heb maar het was meer dat ik dan alles online moest blijven doen. En dat is wat ik echt niet zo leuk vind, nou helemaal niet leuk om het beter te verwoorden. De kundalini yoga lessen die ik heel alleen in mijn kamer opnam zonder de energie van mijn yogi’s en zonder de grapjes en leuke gesprekken, dat is het niet voor mij merkte ik al heel erg snel.

Menselijk contact is voor mij van levensbelang

Je begrijpt dat mijn hoofd in deze maanden dus ook overuren draaide om nieuwe manieren te verzinnen om naast het online gedeelte, waar ik niet mijn bevrediging uit haal, een nieuwe manier van werken te vinden. Er kwam van alles langs in mijn hoofd en ging op internet allerlei banen zoeken maar voor de meeste banen heb je natuurlijk specifieke opleidingen nodig dus er viel al meteen heel veel af. Tot opeens ik op de site van Saar aan huis kwam. Die bieden betaalde mantelzorg aan, nou voor degenen die mij persoonlijk kennen zal het geen geheim zijn dat ik graag met mensen werk, heel veel geduld heb en heel erg goed kan luisteren. Daarnaast vind ik het fijn om anderen te helpen en ben ook nergens vies van of voel me nergens te goed voor. Na een gesprek ben ik goedgekeurd als Saar, tja het zou wat zijn als ik afgekeurd was……..even voelen wat dat zou doen met me……….Nee hoor, heel erg leuk en ik ben zeer benieuwd welke mooie mensen weer op mijn pad komen. Maar wat er gebeurde is dat ik ineens weer zin kreeg in alles, ik voelde de creativiteit weer gaan stromen, heerlijk om dat te voelen na een toch ‘zware’ corona crisis periode. En toen gebeurde het…..

Het lichaam herstelt met pijn

Ik had een kamertje behangen en de dagen erna kreeg ik rugpijn. En dat kan natuurlijk omdat het iets is wat ik natuurlijk niet wekelijks of zelf jaarlijks doe, dus dat was de oorzaak vond mijn logische brein. Helaas werd het steeds erger, zo heftig zelfs dat ik naar de chiropractor ging om te laten kijken of mijn wervels nog wel goed stonden. En deze zuid afrikaanse dame verzekerde me dat het vooral aan de spieren lag of in haar woorden : Je spieren zijn geschrikt. Dat was in elk geval een geruststelling maar nu nog de oplossing.

Nadat ik er anders naar ging kijken snapte ik dat mijn lichaam na de corona tijd in ontspanning was gekomen en dus nu in de herstelfase zat. Er was nu tijd om de ‘schade’ van het in spanning zitten en onrust hebben te herstellen. En herstel gaat gepaard met ongemak zodat het ook kan helen. Net zoals je wanneer je zwaar hebt getraind op de sportschool en je 2 dagen later pas spierpijn krijgt, je spieren zijn zich aan het herstellen van de inspanning. Tijd om uit te rusten voor het lichaam, maar nu wilde ik juist weer er tegenaan. Ja het is allemaal logisch maar ook dubbel.

Laat emotionele processen in zachtheid uitwerken

Ik ben me bewust van mijn lichaam en van mijn emotionele processen en wat die doen in mijn lichaam en ik laat ze met zachtheid uitwerken. Rust en massage om de zelfhelende kracht van mijn lichaam te ondersteunen zodat ik straks weer vol energie aan het werk kan. In mijn bedrijf fysiek en online en als Saar in de mantelzorg.

Als je een chronische aandoening hebt is het juist goed om via diverse technieken te onderzoeken waar de oorsprong ervan ligt. Pas dan is het mogelijk om er bewustzijn op te zetten en vanuit daar kun je er iets aan gaan doen. Vaak kom je anders in een neerwaartse spiraal terecht omdat je jezelf nog minder waard vind ontstaat er dan weer een ziekteproces. Denk dus niet te snel dat er niets te doen is aan jouw aandoening of ziekte maar ga op onderzoek uit.

Mijn vraag aan jou is : herken je zelf een ziekte of aandoening die op deze manier is ontstaan, dus na een emotionele gebeurtenis of drukke periode in je leven? En hoe ging je daarmee om?

Warme groet,

Amudra

Recente posts

Pranic Freedom Quest

Pranic Freedom Quest

Amudra Madhura & Jente van der Woude over leven van Prana

Amudra Madhura & Jente van der Woude over leven van Prana

Aflevering 2 – Interview met Wesley Kassels

Aflevering 2 – Interview met Wesley Kassels

Freedom Talks – Voedselvrijheid

Freedom Talks – Voedselvrijheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}