fbpx

Pranic Health Retreat

Ben jij klaar om je leven te veranderen? Voel je dat het tijd is om een grote stap te zetten naar meer vrijheid in je leven? Voel jij de roep naar een ‘lichter’ leven? Ben jij klaar om je oude overtuigingen achter je te laten en de processen aan te gaan?

Kun je dit met ‘ja’ beantwoorden dan is deze prachtige PRANIC HEALTH RETREAT de keuze voor jou.

VOOR WIE IS DEZE RETREAT?

Deze week retreat en het daaropvolgende jaar zal je leven veranderen, je geloof in alles veranderen, je lichaam veranderen…..Je zal qua bewustzijnsniveau en trillingsniveau zover stijgen dat je je bewust wordt dat de mogelijkheden van het menselijk lichaam en de “mind” oneindig zijn.

Je lichaam zal in deze week alle programmeringen zoveel mogelijk loslaten en zich openen voor de onbegrensde mogelijkheden die er zijn. Het omschakelen van het eten van vast voedsel naar een leven van prana (universele levensenergie). Het gehele proces duurt een jaar om in balans te komen en voor iedereen is het weer in een andere vorm. Of dat nu totale voedselvrijheid is of af en toe iets eten of alleen 1 maaltijd per dag. Het is een proces van overgave, maar ook van groei, op een natuurlijke manier het prana proces laten ontstaan vanuit zachtheid.

Je kan deze retreat ook ingaan om jouw lichaam te helen, je voedselintoleranties te genezen, je darmwand weer te herstellen en daardoor een gezonder lichaam te krijgen. Hierbij kun je kiezen of je voor de dryfast of voor watervasten gaat. Als je medicatie slikt zul je de dryfast niet kunnen doen en is het watervasten de juiste keuze om je lichaam te helen. 

Of je nu komt voor het leven van prana of een betere gezondheid, reken erop dat deze retreat je leven zal veranderen! Je kijk op alles en iedereen om je heen zal veranderen, je gedachten op alles wat je leest en ooit geleerd hebt zal veranderen. Het eerste jaar na de retreat zal een jaar van VERWONDERING zijn.

Regelmatig worden er lezingen en webinars gegeven zodat je precies hoort en voelt wat het leven van prana inhoudt en de diverse variaties hierin begrijpt. Het draait namelijk niet om helemaal niet meer eten maar om voedselvrijheid, dus de keuze hebben, daarnaast zullen veel oude stukken zichtbaar worden zodat je de energie daarvan kunt vrijlaten. Het gaat dus om vrijheid in je leven op alle gebieden.

Begrijp goed dat elk lichaam en elke mind anders is, je krijgt precies wat nu goed voor je is. En wees je bewust dat dit geen supersnelle manier is naar niet meer eten! De 1 doet er 3 maanden over en de ander 4 jaar, maar het wel of niet eten is niet van belang want de enorme bewustzijnsgroei en het ervaren van je eigen kracht en zelfliefde is het mooiste kado dat je jezelf kunt geven.

De weekretreat is slechts het begin van een enorme sprong in je bewustzijnsverruiming. De nabegeleiding is er tot zeker een jaar na deze levensveranderende week omdat je door allerlei lagen heen zult gaan in dit jaar. Realiseer je goed dat dit niet zomaar een weekje een retreat volgen is, maar een echte verandering voor de rest van je leven!

Deze nederlandstalige retreat geef ik samen met mijn team. Ik hou van een kleine, intieme groep  omdat ik iedereen persoonlijk wil begeleiden en kennen. Zachtheid en kennis is waar ik voor sta, geen zweverigheid maar juist in balans zijn en met met beide benen op de grond. Mijn expertise ligt in het begrijpen van de mind die altijd en overal controle over wil hebben, ik geef jouw mind de informatie die het nodig heeft zodat je daarna in overgave kan zakken. Ben jij op zoek naar een levensveranderende retreat dan ben je welkom!

Sfeer impressies van de vorige Pranic Health Retreats

Wat gaan we doen?

detoxen

Een maand voor aanvang van de retreat detoxen we je lichaam door een veganistisch dieet te volgen. Tijdens en na de retreat drink je vruchtensappen om je "oude" cellen nog van brandstof te voorzien tot 3 maanden erna en om je darmwand zich te laten vernieuwen.

water- of droogvasten

72 uur droogvasten is een vaststaand onderdeel van de pranic retreats. We onttrekken vocht uit de cellen die oude informatie bevat zodat het opschoningsproces sneller gaat. Daarnaast zet dit het lichaam aan om gezond en sterk te worden.

kundalini yoga

In de ochtend zorgt Kundalini yoga ervoor dat je lichaam ontwaakt. De energie zal gaan stromen zodat de ademsessie die hierop volgt nog dieper kan gaan. Er is geen ervaring nodig, de oefeningen zijn makkelijk en aan te passen als er beperkingen zijn.

ademsessies

De ademsessies in deze retreat zijn gericht op het loslaten van oude overtuigingen en beperkende gedachten die jou weghouden van het echt jezelf te kunnen zijn. Het is een effectieve bewezen methode om je lichaam te bevrijden.

stilte en overgave

Overgave van je mind is noodzakelijk in dit proces. Het is onze grootste saboteur op de weg naar leven van prana. Door middel van groepsgesprekken en diverse ontspannings momenten kun je jouw lichaam en geest in overgave laten gaan.

ceremonie

De waterceremonie na de 72 uurs dryfast en de vuurceremonie zijn 2 vaststaande onderdelen in de pranic retreats. Sterven en opnieuw geboren worden, het vrijlaten van het oude en het opnieuw vullen met positiviteit en kracht.

Wat brengt het je...?

 • innerlijke rust
 • meer energie
 • voedsel 
 • vrijheid
 • minder slapen
 • een betere gezondheid
 • reset van je immuunsysteem
 • zelfrealisatie
 • kracht
 • ruimte in lichaam en geest
 • het minimaliseren van je CO2 footprint
 • echt een verschil maken voor de aarde
 • totale vrijheid

Inclusief:

 • professionele begeleiding
 • persoonlijke aandacht
 • sappen, water en thee
 • 6 of 7 overnachtingen (afhankelijk van de locatie) inclusief beddengoed 
 • voorbereidingsmail voor sappen en vasten
 • nabegeleiding via ZOOM en mail
 • contact met de Pranic community via een besloten facebook groep

"Het is tijd om nu echt voor mezelf te gaan kiezen, ik heb te lang alleen voor anderen geleefd"

Meet Our Team

BRIGITTE BOL - MASSAGE THERAPEUTE

Dag mooi medemens, ik zal me even in het kort voorstellen. Mijn naam is Brigitte Bol, 59 jaar jong en sinds 20 jaar vormt massage een belangrijk onderdeel van mijn leven. Dat begon met een spontane inschrijving voor een massageopleiding en al snel bleek dit de aanzet te zijn voor persoonlijke groei, uitdaging en spirituele ontwikkeling. Een ontwikkeling met hoge pieken en diepe dalen. 

Naast mijn praktijk in Zevenbergen ben ik ook een aantal weken per jaar werkzaam in de Pranic Retreats van Amudra. Dit transformerende retreat heb ik zelf ook gedaan en ik kan oprecht zeggen dat het me heel veel heeft gebracht op allerlei gebieden.

Het mooiste wat ik heb mogen ontwikkelen in de afgelopen jaren; mijn manier van [aan]raken, verbinden, afstemmen en invoelen.

Het is mijn allerdiepste liefdevolle intentie om jou tijdens mijn massage weer in contact te brengen met jou, met jouw essentie, jouw wezen, jouw zijn, de Bron. Dat lichaam en geest weer gaan samenwerken en elkaar verstaan zodat er heling kan en mag plaatsvinden. 

Ik zie je héél graag in mijn praktijk in Zevenbergen of op een retreat van Amudra Madhura.

JOLANDA VALK - ADEMCOACH

Mijn naam is Jolanda Valk en ik ben 50 jaar. Geboren bij 2 fijne ouders, waar bewustwording en mijn zijn veel ruimte krijgen. Mede hierdoor voelde ik dat het voor mij bedoeld was om vanuit liefde te leven. Mijn grootste uitdagingen hebben me uitgedaagd steeds weer te zoeken naar wat wel klopte.

Ik heb me in veel stromingen verdiept. Zoals: Yoga, Reiki, Body and Mind Reset, Emdr, EFT, Voeding, NLP, Mindfulness enz. Tot ik in aanraking kwam met verbonden adem. Ik ging verder met de adem en integreer alle opgedane ervaring en kennis hierin.

In okt 2019 heb ik de retreat van Amudra zelf ervaren. Totale zelfliefde ervaren was voor mij het sleutelwoord.  Nu ga ik mee in veel van deze prachtige Pranic Retreats en ben ik onderdeel van het team om het proces / adem werk mee te ondersteunen en zelf o.a. de verbonden adem neer te zetten 

Wat ik in de begeleiding van dit proceswerk meeneem is mijn levenservaring. De uitnodiging is van mij uit om in totale zachtheid en liefde voor jezelf herinnerd te worden wie je in essentie bent. Je mooiste leven ademen.

Ik zal hierbij totaal aanwezig zijn in zachtheid, liefde en het licht wat ik ben. Mijn hart jubelt om mee te helpen daar steeds meer bewustzijn op te creëren. 

In liefde - Sat Nam

Wat zeggen anderen over deze retreat?

Forever grateful

Ik was al jaren aangetrokken/ gefascineerd door Pranic Living. Toch kwam er nooit een procesbegeleider op mijn pad die juist voelde voor mij, en voor hoe ik dit pad wil bewandelen. Tot Amudra passeerde, afgelopen zomer. Een vriendin vertelde me over haar, en ik voelde meteen: hier moet ik zijn. Een bezoekje aan de website bevestigde alleen maar dat gevoel en dezelfde dag schreef ik me nog in. Mijn gevoel heeft in alles gelijk gekregen: transparantie, authenticiteit, zachte kracht, aanwezigheid, wijsheid, invoelend, mededogend, en tegelijk met heldere kennis over het proces, doortastend, vasthoudend en vol vertrouwen. En met veel geduld ook 😉 met de eindeloze vragen van deelnemers. En daarnaast ook de flexibiliteit en creativiteit die nodig is om het proces, vooral achteraf, op maat van elke deelnemer mee vorm te geven. Het was fijn om mijn eigen intentie mee gedragen te weten door de jouwe: dat het niet gaat om niet-eten, maar om de keuzevrijheid. En top-of-the-bill vond ik de ontdekking dat Amudra evenzeer kennis heeft in de Germaanse geneeskunde. Geweldig! Dank je Amudra, voor de diepe, intense, zachte, stevige, gedragen, koesterende en helende ervaring! Een life-changer! Forever grateful 🙏.

profile-pic
leen haagdorens

Down to earth

Ik ben aan deze training begonnen omdat ik wilde voelen hoe het zou zijn om van Prana te leven! Ik bleef alsmaar zo nieuwsgierig en nu was het moment. Ik kom nu net uit de training en heb het idee dat het nu pas echt begint dit hele proces......nog dieper loslaten van oude patronen en overtuigingen. Kan niet wachten om een paar maand verder te kunnen kijken.....hoe voel ik me dan? Of over een jaar? Ik voel dat het kan iiig! Het was een fantastische liefdevolle begeleiding. Heel open vrij en alles mag er zijn. Het is allemaal goed. Het voelt ook erg professioneel en ( gelukkig) ook down to earth. De mantra voor de komende tijd is; Ik ben Bron en dit lichaam wordt gevoed in haar volledige perfectie! Heel veel dank en liefs Lena Bij twijfel gewoon doen!

profile-pic
Lena Span

Liefdevolle aandacht

Ik wilde het pranic retreat mezelf cadeau geven. Om meer vrijheid te ervaren in mijn leven en alles los te laten wat ik nog vast hield om volledig mijn vrije authentieke zelf te zijn. Dichter bij mijn kern te komen, meer balans, aandacht, liefde, aanwezigheid te ervaren in en voor mezelf. Dat mijn lijf zo enorm krachtig is en veel meer kan dan mijn hoofd dacht. Dat alles aanwezig is in mij en ik mezelf helemaal kan voeden op alle lagen. Dat aarde in mij zit en ik onderdeel ben van haar. De adem sessie hebben mij enorm geholpen in het proces van loslaten. De liefdevolle aandacht van Amudra was hartverwarmend, dragend en omhullend in dat proces tijdens het ademhalen. Zachte aanraking van de voeten, rug, of borst zorgde er elke keer opnieuw weer voor dat ik me gedragen voelde hoe moeilijk ik het ook had.

profile-pic
Dimphena Abbenhuis

veelgestelde vragen

Kan iedereen meedoen met The Pranic Retreat?

Bij enkele ziektes en/of aandoeningen is deelname niet mogelijk. Tijdens het inschrijfproces zal dat duidelijk worden.

Waar wordt het programma gegeven?

The Pranic Retreat zal op diverse locaties gegeven worden in Nederland of ergens anders in Europa. Het zullen altijd mooie natuurlijke locaties zijn waar het rustig is. 

Wat is de minimum en de maximale leeftijd om mee te doen?

De minimum leeftijd is 20 jaar en de maximale leeftijd 80 jaar, maar het hangt helemaal af van je fysieke en geestelijke gesteldheid. Wanneer je jonger of ouder bent dan deze leeftijden, neem dan even contact met me op om te bekijken of je eventueel toch mee kunt doen!

Wat moet ik meebrengen?

Als je bent geaccepteerd zullen we je per email op de hoogte houden welke dingen je moet meebrengen, maar dat hangt af van de locatie.

Moet ik mijn eetgewoontes al aanpassen voor ik naar de retreat kom?

Dat hangt af van hoe je nu eet. Je zal van ons een duidelijke lijst ontvangen waar je een maand van tevoren rekening mee moet houden. We adviseren in elk geval een veganistisch eetpatroon in de maand voor je komt.

Ik heb een ziekte of aandoening, kan ik wel meedoen?

Het hangt af welke ziekte of aandoening het is. Door het invullen van de vragenlijst en een intake gesprek zal het snel duidelijk zijn of meedoen voor jou veilig en misschien juist heel erg goed is.

Mag ik roken?

Nee, je mag niet roken, als je niet genoeg van je lichaam houdt om daarmee te stoppen ben je niet klaar voor deze stap in bewustzijns evolutie! Ook Het roken van marihuana valt hieronder. Het nemen van THC of CBD druppels is een ander verhaal, dit kan wel voor en na, maar niet tijdens de 8 daagse.

Mag ik mijn mobiel bij me houden tijdens de retreat?

Nee, helaas. Het gebruik van telefoons, tablets en e-readers zijn een enorme afleiding om uit je proces te gaan. Je kan je familie en geliefden ons telefoonnummer geven zodat ze ons weten te bereiken mocht er iets erg belangrijks zijn.

Ik draag lenzen, moet ik mijn bril meenemen?

Ja breng je bril mee want tijdens en net na de dryfast zullen je ogen ook droger zijn dan normaal.

Kan ik een 1 persoonskamer krijgen?

Bij sommige locaties is dit niet mogelijk. We adviseren het ook niet omdat het proces best zwaar is willen we dat je ten alle tijde iemand bij je hebt om te voorkomen dat je hulp nodig hebt en dit er niet is.

Wat is de prijs van de retreat?

De prijs hangt af van de locatie waar het geven wordt, sommige locaties zijn luxer dan andere. Kijk op de retreatpagina voor de prijs.

reserveer je plek

Wil je meedoen aan deze Pranic Healt Retreat?

Je vind meer informatie over de beschikbare data en locaties door te klikken op de onderstaande knop.